Winterkvist

Det här är vi

Winterkvist.com är ett familjeföretag, bildat 1989. På den tiden jobbade vi med informations- och datasäkerhet och hette Computer Security Center. 


Det gör vi fortfarande men nu med förnamet Winterkvist.com. Hela namnet är alltså Winterkvist Design AB om vi ska vara riktigt formella och korrekta.

Mikael Winterkvist

designer och projektledare
 
Har jobbat som journalist i många år och designat alltifrån tidskrifter till visitkort. Svag för elektroniska leksaker och i hans värld är det helt okej med en mobiltelefon som kostar som lika mycket som en laptop, eller mer. Pryltokig, först med det senaste och med ett skrivbord som domineras av en stor Imac 5K  kopplad till ett ljudsystem som man kan skjuta ut treglasfönster med. 
Annars en gammal överlevare från DOS-tiden och som med en tår i ögat kan berätta om sina gamla batfiler.
 
När Mikael inte sitter framför datorn så  sitter han ofta under ett träd i skuggan nere i Spanien eller så ligger han på golvet och leker med något av sina barnbarn. Håller på New York Islanders i ishockey och har en gång tagit Stefan Persson i hand. Han har även matchtröja signerad av Mats Lindgren på kontoret. Mellan varven ses han i Byske eller Kågeälv med ett flugspö i handen. 
Mikael har en egen blog - Macken
mobil: 070-675 18 37
  

Johan Ylinenjarvi

tekniker och nätverkspulare

Johan är vår grundbult. Han som ser till att saker och ting fungerar, att servrar snurrar och att alla får sin e-post. Lugn som en filbunke med en stressnivå som ligger högre än Himalayas högsta topp. Behärskar Windows, Mac OS X, Linux och Unix. Har han bara tillgång till din bärbara, ett bra söksystem och lite tid så fixar han det mesta. Har gått från Windows (inte helt) till Mac, iPhone och iPad. 
 
Gillar Skellefteå AIK och fotriktiga skor. Enda gången Johan kan brusa upp och bli mer än lovligt upprörd är när ett domslut går mot han äskade hockeylag och då är han enligt sig själv är precis lagom enögd.  Alla domslut som går mot AIK (så heter laget häruppe i folkmun) är felaktiga, enligt Johans sätt att se det. Kräver också kaffe i stora mängder, varmt.
mobil: 070-459 65 10
 

 Isac Lingden

 
Inom kort så kommer det en presentation av Isac
 

Rickard Nilsson

 
Inom kort så kommer det en presentation av Isac