Winterkvist

Så här jobbar vi

Telefonen skräller till. En kund ringer och säger att det inte går att ladda upp filer till deras nya hemsida. En snabb koll visar att det är vårt fel. 


Vi har missat att ge några bibliotek de korrekta skriv- och läsrättigheterna.Trots att vi kollar igenom alla våra nya hemsidor, trots att vi är tre personer som testkör alla installationer så är det sådant som händer. Funktionen låg i detta fall en bit in i hemsidan och vi har gjort en miss. Felet är vårt - det är liksom inget att diskutera.

Teknikern i Oslo

Nu har vi och kunden ett gemensamt problem - hemsidan fungerar inte fullt ut - och det ska den göra innan vi är nöjda.Vi har ytterligare ett problem - vår tekniker är i Oslo för tillfället och ingen av oss andra kan hjälpa till. Nu får vi se om vårt system för att hantera buggar och fel verkligen fungerar - även när vi inte finns på kontoret.

Körschema

Vi har ett körschema för när sådant här inträffar men vi har inte haft möjlighet att testköra det tidigare. Förklaringen är att vi testkör hemsidorna innan vi levererar dem enligt ett fastställt schema - en lång checklista så detta tillhör undantagen. Jag skickar ett SMS till vår tekniker (Christofer) och förklarar i korta ordalag att det är lite lätt panik på kontoret hemmavid och att en kund sitter i knipa därför att vi gjort en miss.

Messages

Fem minuter senare hör Christofer av sig via Messages. Vi har alltid Messages och flera andra Instant Messenger-tjänster igång när vi jobbar och efter kontorstid. Detta för att vi snabbt ska kunna kontakta varandra och för att kunder ska få tag på oss. Christofer sitter vid en dator på TeknikMagasinet i Oslo. Inom 15 minuter är felet avhjälpt och hemsidan fungerar som det är tänkt. För att spara tid så har jag bett kunden att skicka oss det material som han ville ha ut på sin hemsida och inom fem minuter så ligger dokumenten ute på nätet. Det sista vi gör är att meddela kunden att filerna finns för nedladdning och att felet på hemsidan är ordnat.

Så här vill vi jobba

På mindre än en halvtimme, med hjälp av modern teknik så är felet avhjälpt - trots att en av oss fanns i Oslo. Det är precis så vi vill att det ska fungera och det är så vi vill jobba. Du som kund ska inte behöva vänta - vi avhjälper fel direkt och vi gör det du vill - direkt. Det kanske låter som en klyscha men vi har som måtto att se till att varje enskild kund tror att han/hon är vår enda kund.